O kuchni słów kilka wedle dawnych poradników
14 czerwca 2018
- kategoria:
- Aktualności
Kuchnia naszych mam i babć to często niedościgniony ideał. Dlatego podczas najbliższej Muzealnej Akademii Seniora wraz z Dobrawą Skonieczną-Gawlik poruszymy temat przetwarzania, przechowywania i przygotowywania potraw w dawnych latach. Porozmawiamy o najpopularniejszych przepisach kuchni mieszczańskiej oraz zajrzymy do piwnic, lodowni i kuchennych szafek. Co przechowujemy w spiżarniach? Jak zrobić ocet? Jakie porady gospodyń domowych są ponadczasowe?
Wszystkich zainteresowanych zapraszamy 19 czerwca, o godz. 10:00, do Muzeum Saturn, ul. Dehnelów 10.
Wstęp wolny!
Klawisze Dostępności
- Przejdź do menu głównego:
- Alt i 0
- Przejdź do treści strony:
- Alt i 1
- Mapa Witryny:
- Alt i 2
- Wersja kontrastowa:
- Alt i 4
- Wyszukiwarka:
- prawy Alt i W
Zamiast klawisza Alt możesz użyć H