„Modernizacja budynku restauracji przy basenie wraz z montażem wewnętrznej instalacji gazowej – etap II – dobudowa ogrodu zimowego”.
W 2023 roku zakończył się I etap inwestycji pod nazwą: Modernizacja budynku restauracji przy basenie wraz z montażem wewnętrznej instalacji gazowej. W I etapie wykonano: remont wnętrza restauracji, wzmocnienie konstrukcji dachu, wymianę elementów wyposażenia, modernizację instalacji wewnętrznych wraz z instalacją gazową, monitoring wizyjny. Przygotowano teren pod II etap – dobudowę ogrodu zimowego.
W roku 2024 w ramach realizacji drugiego etapu została dobudowana szklana konstrukcja do budynku restauracji, tzw ogród zimowy.
Zakres robót budowlanych objął:
- zdemontowanie rynny dachowej i zamontowanie nowej, wycięcie gniazd, uzupełnienie warstwy styropianu oraz tynku mineralnego wokół belek konstrukcyjnych dachu,
- wykonanie stóp fundamentowych dla podkonstrukcji stalowej słupów,
- zamontowanie konstrukcji stalowych słupów oraz konstrukcji dachu ze szkłem,
- montaż elementów ogrodu zimowego,
- wykonanie ślusarki aluminiowej ze szkleniem oraz montaż obustronnych barierek przy schodach zewnętrznych.
W ramach robót elektrycznych położone zostało okablowanie, zamontowano gniazda instalacyjne, włączniki, oprawy oświetleniowe natynkowe oraz oprawy awaryjne z modułem ewakuacyjnym.
Zadanie zostało dofinansowane ze środków GZM w ramach Funduszu Odporności w kwocie: 185 900,00 zł